El Trempat ja llueix el distintiu Trepat!
Amb l’objectiu de donar a conèixer i impulsar la varietat autòctona Trepat, la DO Conca Barberà ha creat el distintiu Trepat, que els seus cellers començaran a implementar aquest any, a partir del mes d’abril 2016. El Consell Regulador vol potenciar el fet que la Denominació concentra la gran part de la producció mundial d’aquesta varietat. El distintiu Trepat només estaran autoritzats a portar-lo aquells vins que siguin monovarietals degudament etiquetats i protegits per la DOP Conca de Barberà. D’aquesta manera es donarà una garantia d’auntenticitat de la Conca de Barberà, posant al mercat uns vins de qualitat, únics i exclusius.
El Trepat és una varietat que proporciona vins delicats, afruitats, frescos amb notes especiades i lleugera graduació alcohòlica. La iniciativa de crear un distintiu per als vins monovarietals elaborats amb Trepat té l’origen en la tradició i cultura de la viticultura en aquest territori d’aquesta varietat que data d’abans de la fil·loxera. Va ser a el 2004, quan va sortir al mercat el primer vi negre de Trepat. Després de 10 anys ja hi ha una vintena de vins monovarietals de Trepat vinificats com a negres, 11 referències de rosat i una de blanc. Actualment estan registrades unes 1100 hectàrees a la Conca de Barberà que suposen pràcticament el total mundial.
Sense comentaris